За клуба
Клуб по ледени спортове "ОДЕСОС" е регистриран като публично дружество в обществена полза. Той е създаден и се управлява от родителите на младите фигуристи на Варна. Всичко, което се прави от клуба и неговите членове, се извършва само в интерес на децата и развитието на ледените спортове във Варна.
Постижения
Състезателен сезон 2017-2018 година- резултати
Приключилият през месец април състезателен сезон 2017-2018 бе много успешен за клуб „Одесос”. Той започна през месец октомври 2017 със състезанието „Crystal skate” в Букурещ, Румъния. Там завоювахме първо и пето място в категорията Basic Novice B- момичета, 15-то и 17-то места в категория Basic Novice A- момичета и второ място при момчетата в същата категория. В категорията Junior- жени се наредихме на 10-то място.
От участията си на двата кръга на Държавното първенство по фигурно пързаляне на България, състезателите на клуба се завърнаха с две първи, едно второ и две трети места. В актива си имаме и много места от 4-то до 19-то. Вече можем да се похвалим и с 4 нови състезателя, покрили успешно теста в категорията „Млад фигурист”. За съжаление, третият кръг на Държавното първенство не беше проведен, поради ремонт на Зимният дворец в София.
В периода от 6-ти до 11-ти февруари 2018 г. в София се проведе международното състезание “Sofia trophy”. Там спечелихме 1, 2, 3 и 17-то места в различните категории.
Последното състезание за сезона се проведе в началото на месец април в град Еня, Италия- Egna Spring Trophy 2018. От там се върнахме с първо място.
-------------------------------------------------------------------------------------
Нашите състезатели са на възраст от 6 до 15 години.
Разпределени са по класове от "Млад фигурист" до IV състезателен клас. Децата ни имат множество участия и награди от национални първенства и международни състезания.

За сезон 2016-2017 година Клуб по ледени спортове "ОДЕСОС" участва в трите кръга от Държавния спортен календар и в един международен турнир "София Трофи".

Представянето на клуба е много добро . Имаме спечелени 5 медала, от които един златен, три сребърни и един бронзов, както и две 4-ти, пет 5-ти, четири 6-ти и шест 7-ми места. В категория „Млад фигурист” 1 състезател издържа успешно теста.

"София -Трофи" е турнир от Европейския критериум, който донесе на нашия клуб 36 място в класацията между всички клубове в цяла Европа.

През сезон 2016-2017 по програма ”Начално обучение на лед“, която се провежда съвместно с Община Варна, бяха обучени над 80 деца.

Клуб по ледени спортове "ОДЕСОС" участва и в инициативата ”Зимно предизвикателство”, организирано от Община Варна и ”Българска Асоциация спорт за всички”.
Треньори

Павел Савинов

Роден 1992г. , завършил НСА специалност Треньор по фигурно пързаляне. Няколкократно печелил републиканска титла, както в индивидуалното пързаляне, така и при спортни двойки. Вземал участие в 3 световни юношески първенства, една юношеска олимпиада и една балканиада.

Иван Христов

Роден във Варна през 1985 г. в семейство на вариететни артисти. От най-ранна възраст започва редовни сценични изяви с акробатична група в България и чужбина. В юношеството си се занимава няколко години с бойни изкуства и членува в каскадьорският клуб „Автородео каскада - Варна”. На 18 годишна възраст започва да изучава модерни танци. Завърша ВСУ „Черноризец Храбър” през 2009 със специалност „Вариететни танци и шоу програми”. По-късно и магистратура - „Режисура на съвременен танцов театър и арт мениджмънт”. Паралелно с педагогическата дейност активно продължава своите сценични изяви.